Hulahopp karika rekordok

A legtöbb ember egyszerre csak 1 karikát szokott forgatni a derekán és azt is maximum 1 órán keresztül pörgeti. De vannak olyan karikások, akik szeretik a kihívásokat. Természetesen a karikázásnak is vannak rekorderei. Volt olyan, aki több mint 100 karikát forgat a testén, vagy egy hatalmas karikával próbált meg hulahoppozni. Lássuk milyen hulahopp rekordok vannak...


Leghosszabb ideig karikázott:

Az első világrekordot egy nyolc éves kislány állította fel, aki 10 óra 47 percig forgatta a karikát a derekán. A jelenlegi világrekordot 1987 óta nem döntötte meg senki. Rosann Rose 90 órán keresztül karikázott.

A legtöbb karikával való hulahoppozás rekordját 2009-ben állította fel Paul "Dizzy Hips" Blair. Összesen 132 karikát forgatott egy időben a testén.


Néhány futási rekor karikázás közben:

- 100 m: 13.84, Roman Schedler (osztrák)
- 1 mérföld: 6:40, Kris Slomin (amerikai)
- 10 km, férfi: 1:06:35, Paul "Dizzy Hips" Blair
- 10 km, nő: 1:27:25, Boo Crystal Chan (ausztrál)

Legnagyobb karika, amit pörgettek:

A legnagyobb karika, amit meg tudtak pörgetni 13,88 méter átmérőjű volt. Tessék csak belegondolni. Manapság a legnagyobb karikát, amit kapni lehet, kb1 méter átmérőjű. Ez pedig tizenháromszor nagyobb volt! :) A rekordot egy amerikainak, Ashrita Furman-nak sikerült felállítani.

Hulahopp karikák