Fa hulahopp karikák
Fa hulahopp karikák

A fából készült hulahopp karikák igazi klasszikusnak számítanak. Anyaguk kőris vagy bükkből készült rétegelt fa. Mivel a karika tömör, így a súlya is nehezebb a műanyag társaikénál. A profiljuk lehet négyszögletes és lekerekített. Kétféle méretben kapható: 80-as és 90-es átmérőben.

Nehezített műanyag karikák
Nehezített műanyag karikák

A hagyományos, műanyag karikáknak létezik nehezített verziója is. Ezeket a hulahoppokat azoknak a hölgyeknek fejlesztették ki, akik fogyni szeretnének. Itt is nehezített a súly, mint a fa karikáknál. A profiljukat tekintve csak lekerekített verzió létezik. Érdekes módon csak 80-as átmérőben kapható, így idősebbeknek valamint kezdő karikásoknak nem javasoljuk.

Műanyag tornakarikák
Műanyag tornakarikák

A műanyag tornakarikák voltak az első hulahopp karikák, amiket a piacra dobtak. Üreges belsejük miatt a súlyuk rendkívül könnyű. Általában iskolákban, óvodákban és otthoni karikázásra szoktuk javasolni gyerekeknek. Fogyasztásra a könnyű súlyuk miatt nem alkalmas. Méretét tekintve létezik 60-as, 70-es, 80-as és 90-es átmérőjű is.

Szétszedhető karikák
Szétszedhető karikák

A nehezített hulahopptól eltérően a szétszedhető karikákat gyorsan és egyszerűen hat részre lehet bontani, így könnyebb a szállításuk és tárolásuk. Ezeknek a karikáknak a legnagyobb a súlyuk, illetve az átmérőjük.

Hullahopp kiegészítők
Hullahopp kiegészítők

A hullahopp kiegészítőköz tartoznak az olyan termékek, mint például a hulahopp táska, kulcstartó vagy az "I love hulahoop" hulahoppos póló. Természetesen nem hiányozhatnak a színes hulahopp ragasztó szalagok sem, amivel színesebbé, vidámabbá lehet varázsolni a karikánkat.